Bezint eer ge begint

16 april 2024


Voor de voorjaarscompetitie is een nieuw team aangetreden voor de zondag wedstrijden. Naar aanleiding van de oproep van Mark Zoetbrood om je op te geven voor wedstrijden, dachten wij  (Folkert Westra en Wiebe Blauw) dat het zinvol zou zijn om ons als koppel in te schrijven voor wedstrijden om zodoende ervaring op te doen en het eigen spel te verbeteren. Maar bij de inschrijving bleek al snel dat we een team moesten vormen van minimaal vier deelnemers. Wij vonden na een husselpartij op een zondagochtend Trees Bosma, Wim Evink en Joop van Embden bereid ons team te completeren. Omdat het ging om een herenteam was het even onduidelijk of Trees ook zou kunnen meespelen. Ons werd gezegd dat de KNLTB daar niet moeilijk meer over doet. Dus hadden we een gezellig team van vijf personen voor de competitie 35+, heren op zondag.

Toen het wedstrijdschema bekend werd, bleek dat drie van de vijf teamleden niet konden spelen op de eerste speeldag 7 april in Hengelo tegen TC Timmersweide, een club die ongeveer even groot is als De Schapekolk. Folkert en Wiebe vonden Marita Klijn Velderman en Ruud Ligtenberg bereid ons door de eerste speeldag heen te slaan. We verloren kansloos met 4-0, al hadden we toch nog vijf games van de in totaal 24 games in ons voordeel beslecht. We hebben met veel plezier gespeeld in een zonnig Hengelo, met een overvloedige kaas- en worsten afterparty. 

De nederlaag was achteraf verklaarbaar. In de eerste plaats bleek dat het niet ging om een competitie 35+. We speelden tegen jongemannen van rond de dertig, geoefende tennissers en snel. In de tweede plaats dachten we dat de tegenstanders evenals wij speelden in de rangorde negen, maar we werden geconfronteerd met achten en zelfs een hoge zeven. En tot overmaat van ramp kon de score van Marita niet op het digitale uitslagformulier worden ingevuld omdat het programma geen uitslagen van dames accepteerde. We hebben noodgedwongen de niet aanwezige Wim Evink een lage score moeten geven. Conclusie: Voor een beginnend team komt er veel meer kijken bij competitie spelen dan we gedacht hadden, en we zitten in een andere competitie dan waar we vooraf voor getekend hadden. Maar met nog zes wedstrijden te gaan zullen we ons moeten aanpassen aan de tegenstanders. Dan komt het vast nog wel goed.

Folkert en Wiebe   

Nieuwscategorieën

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 570 591 694

Sportpark Borgele

Bredenhorst 187
7414 HE Deventer

KVK-nummer

40650081