Handleiding KNLTB App

Heb jij de KNLTB ClubApp nog niet op je telefoon of tablet? Download hem snel en zorg dat je niks mist! 

Nieuwsgierig naar het wedstrijdprogramma van jouw competitieteam of juist die van het team jouw beste vriend? Ben je op zoek naar een tennismaatje? Of wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van jouw club en de belangrijkste evenementen? Dat kan met de KNLTB ClubApp! Met de KNLTB ClubApp heb jij al jouw (persoonlijke) tennisinformatie op één plek. Altijd en overal.  Je kunt de app op de volgende plekken downloaden:     

Extra toelichting: https://www.knltb.nl/over-knltb/wat-doet-de-knltb/knltb-online/apps-van-de-knltb/knltb-clubapp/ https://support.knltb.club/support/solutions/77000175194 

Eerste keer de clubapp gebruiken 

De eerste keer dat je de clubapp gaat gebruiken moet je een nieuw wachtwoord aanmaken tenzij je dat al gedaan hebt bij het inloggen op de website van De Schapekolk. Bij die website en de ClubApp log je in met dezelfde KNLTB-nummer / wachtwoord combinatie.

Na inloggen zie je de menu balk: 

Let op: bij Apple-iOS staat de balk onderin, bij Android bovenaan het scherm.

Als eerste in de menubalk staat ‘Home’

Dit is een overzicht scherm waarin je ranking, met vaste speelpartners, baanreserveringen en ingeplande diensten komen te staan

Als tweede in de menubalk staat het tabblad 'Spelen'

Daarin is opgenomen:

  • Baan reserveren: Hier kan je een baan afhangen door rechtsboven aan te klikken op de agenda (icoontje met 31 er in) en dan een tijd te selecteren, dan de personen waarmee je wilt spelen.
  • Wedstrijden: met de onderdelen Clubteams, ladder competitie, toernooihistorie, mijn favorieten, zoek spelers en teams.

Als derde in de menubalk staat het tabblad 'Club'. 

Daarin is opgenomen:

  • Clubnieuws (de laatste 5 berichten, maar je kunt ook verder terugkijken met de 'Al het Clubnieuws'-knop. Belangrijke last minute berichten worden ook als "Push Berichten" gestuurd! Zet dat dus niet uit in je voorkeuren.
  • Club agenda (de eerste 5 evenementen, maar je je kunt ook verder vooruitkijken met de 'Gehele Club Agenda'-knop. Bij het aanklikken van een agenda item krijg je extra informatie te zien, zoals de organisator, maar ook een omschrijving met eventuele bijlage. Daarnaast is het bij het sterretje rechts bovenin mogelijk om het agenda item tot Favoriet te maken. Favoriete agenda items komen in je persoonlijke agenda. Daarnaast beschikt de club agenda over tabbladen afhankelijk van de Labels die aan jou zijn toegekend, zo heb je snel een overzicht welke items er voor jou als jeugd of als senior lid van belang zijn.
  • Dienstenplanner, waar je direct alle vrijwilligers kunt zien die vandaag verenigingsdiensten doen, maar ook kunt kijken wie er morgen of overmorgen bardienst heeft. Je kunt ook per maand door deze dienstenplanner bladeren, en zelf jezelf aanmelden voor diensten die nog niet ingevuld zijn. Wil je een vrijwilligers dienstdoen voor de club: Klik op de gewenste dienst en vervolgens op inplannen. LET OP: eenmaal ingeschreven voor een bar- of keukendienst, dan is de planning van jouw bar/keukendienst definitief. Als je bij nader inzien toch niet kan, zorg dan voor vervanging.

Als vierde in de menubalk staat het tabblad 'Maatjes'

Daarin is opgenomen maatjes en groepen.

  • Het tabblad 'Maatjes' kun je gebruiken om personen waar je regelmatig mee speelt te zoeken en selecteren. Dat doe je door rechtsboven met het vraagteken de persoon te zoeken in de lijst en dan di persoon selecteren en dan de ster selecteren. Je kan dan snel een baan afhangen voor een single of dubbel met die persoon.
  • Groepen is bedoeld voor het maken van chatgroepen maar wordt in onze vereniging nog niet gebruikt.

Tenslotte het tabblad '….Meer' 

Via het onderdeel Meer - App instellingen kun je als gebruiker zelf aangeven hoe snel en wanneer je een herinnering op de telefoon wil ontvangen voor een bepaald onderdeel.

Onder ‘Meer’ staat o.a. 'Profiel' en app instellingen:

  • Daar kun je bij instellingen je e-mailadres en (mobiel) telefoonnummer aanpassen als dat nodig is en ook verdere voorkeuren opgeven. Om dit te doen rechtsboven op de 3 streepjes selecteren en dan op ‘bewerk’, dit wordt direct verwerkt in de clubadministratie van je vereniging. Als je eenmaal competitie hebt gespeeld zie je hier ook de uitslagen en het programma van de teams waarvoor je bent uitgekomen. Ook kun je hier jouw toernooiuitslagen terugvinden. Je kunt voor spelers en toernooien voorkeuren opgeven, als je die wilt volgen. Om je persoonlijke agenda te vullen met evenementen waaraan je mee wilt doen kun je bij de gewenste clubevenementen op de ster klikken
  • Hier kan je ook uitloggen uit de app
logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 570 591 694

Sportpark Borgele

Bredenhorst 187
7414 HE Deventer

KVK-nummer

40650081