Opening tennisseizoen!!!!!

09 april 2019


Ach, we kennen het allemaal wel: De lente is daar, de stal gaat open en de beestjes dartelen naar buiten. Iets dergelijks gebeurde afgelopen zondag, niet in de wei maar op het gravel. Hoe mooi is het om bij aankomst te zien dat er geen fiets meer bij kan, dat het terras gonst van al dan niet zinvol geklets en dat het zonnetje straalt over een prachtige accommodatie. Hert geheel was nog versierd met ballonnen ook. Want wees nou eerlijk: Wat is het toch een mooi parkje!!! Een pracht begin van een hopelijk heerlijk tennisseizoen, na wat strubbelingen, maar nu met een nieuwe club aan het roer die niet alleen het zaakje in stand houdt maar ook kennelijk de juiste impulsen geeft.

De deelname kwam wat aarzelend op gang maar er waren toch wel 70 dames ne heren bezig om te proberen de bal netjes terug te slaan. Al gauw bleek dat het dit jaar minder moeilijk was omdat baan 4 wat langer was. Vanzelfsprekend vlogen de ballen alle kanten op. Natuurlijk veel gemopper over wie-met-wie en wie-met-wie-juist-niet. Sommige paartjes waren zo goed samengesteld dat er innige gesprekjes plaats vonden al dan niet met een bakkie patat. Het verliep allemaal zoals het moet: Gezellig. De harde kern was aanwezig maar er waren ook nieuwe leden en niet alleen maar oma’s en opa’s. Er deden ook jonge spelers mee en ik weet zeker dat een neutrale toeschouwer zou denken: “Shit, kon ik maar tennissen.” Nou dat kan: Geef je op! En dat je heel lang kan tennissen bewijst Herman. Hij is slechts 85 jaar en stond als een jong kalfje te trappelen om de wei in te mogen. Tijdens de evaluatie van de geweldige partij vertelde hij, dat hij op 56 jarige leeftijd besloot om een racket te kopen. Dat was een van de beste beslissingen in zijn leven. Zo zie je maar: Tennissen houdt fit! Er rende ook iemand mee met een kunstheup en er liep ook een jonge man rond met een Nadal haarbandje. Jammer dat er geen dame was in een fel gekleurd pakje van Venus Williams. Er deed ook een Steffi Graf-achtig type mee herkenbaar aan het woord scheisse, als de bal in het net ging. De clubliefde gaat wel erg ver voor een klein groepje onkruidplukkers. Ze verwijderen beter onkruid dan dat ze meppen. Toch waren ze heel gelukkig te midden van al die Schapekolkers.

Het openingswoord van Mark Zoetbrood was veelbelovend en tranen trekkend. Zijn slot was hoopgevend want iedereen had gewonnen. Dat klopt natuurlijk, want wat hebben we een mooie accommodatie en wat is een potje tennis fijn. Zo af en toe eens wat ballen met elkaar…..waarom niet?

Het is leuk om te zien dat “onze” Jinke de hapjes en de drankjes verzorgt! Vriendelijk en vrolijk en vandaag geholpen door haar zusje Sharon. Een goed begin is het halve werk. Bedankt activiteiten commissie. O ja, er zijn 10 nieuwe leden!!!! 

Ben Bazen      

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen
logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 570 591 694

Sportpark Borgele

Bredenhorst 187
7414 HE Deventer