Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke KNLTB berichten
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
IMG_8591.JPG
IMG_8590.JPG
IMG_8589.JPG
Meest recente foto's
SPT: Donderdag 13 juli
 Bridget Wiersum-de Leyer  Algemeen  12x gelezen

Op donderdag 13 juli a.s. van 10-16 uur vindt het eerste eendaags Senior Plus Toernooi (50+) plaats bij de Schapekolk! Je kunt je t/m zondag 9 juli inschrijven door een mail te sturen naar sptschapekolk@gmail.com . Vermeld in de mail je voornaam, achternaam, geboortedatum, KNLTB-nummer, actuele dubbelspeelsterkte en de vereniging waarvan je lid bent. De kosten zijn € 7,- per persoon (inclusief eerste kopje koffie en lunch).

Er kunnen maximaal 48 deelnemers meedoen. We streven ernaar om de helft van de deelnemers uit Schapekolk-leden te krijgen en de andere helft van andere verenigingen.

Voor vragen kun je terecht bij de organisatie (Jos Flierman, Hans Siebelink en Esther Bernards) of stuur je vraag aan bovenstaand emailadres.

maandag 19 juni 2017, 14:13 uur
Senior Plus Tennis (SPT)
 Bridget Wiersum-de Leyer  Algemeen  30x gelezen

Meedoen met seniorplus-tennis (SPT).

Een Seniorplus-tennistoernooi is een, door de KNLTB gestimuleerd, 1-daags open toernooi voor alle KNLTB-leden van 50+. De toernooien kenmerken zich door veel gezelligheid en sportiviteit. De wedstrijden bestaan uit dubbel- en mixpartijen met wisselende partners. Bij het indelen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het spelniveau van alle deelnemers. Voor meer informatie over SPT surf je naar de  http://www.knltb.nl/tennissers/veteranentennis/senior-plus

Ons eerste eigen SPT-toernooi vindt plaats op donderdag 13 juli 2017 van 10 tot 16 uur. Zet de datum alvast in je agenda en heb het erover met je tennismaatjes! Het zou erg leuk zijn als het toernooi straks goed bezet is; en dan mede dankzij de deelname van vele Schapekolkers!

Voor inhoudelijke vragen over SPT kun je terecht bij onze ervaringsdeskundige Jos Flierman! Overige vragen kun je ook aan Hans Siebelink en Esther Bernards stellen.

Maar doe ondertussen ook mee met andere SPT-toernooien in de regio, zie bovenstaande link voor data in Overijssel.

donderdag 1 juni 2017, 10:53 uur
Wintertennis FTO
 Roel Hartman  Algemeen  37x gelezen

FTO Tennis is de grootste overkoepelende organisatie van tennishallen in Nederland. Zij organiseren in de winter meerdere competities in ruim twintig hallen in Oost-Nederland. Er doen 1000 teams van gemiddeld zes personen mee, met een speelsterkte van twee tot negen.

De volgende Dubbel Competities worden gespeeld:

 • Dames Vrijdag
 • Heren Zaterdag
 • Gemengd Zaterdag
 • Dames Zaterdag
 • Jeugd Zondag

De sterke punten van deze competities zijn:

 • vormbehoud in de winter
 • vaste speeltijden
 • vaste speeldata
 • poules van gelijke sterkte
 • gezellige senioren indoorcompetitie
Voor meer informatie en inschrijving, kiijk op www.ftotennis.nl.

woensdag 17 mei 2017, 08:52 uur
Najaarscompetitie 2017
 Bridget Wiersum-de Leyer  Algemeen  49x gelezen
Opgeven voor de najaarscompetitie 2017 via tc@schapekolk.nl
Zie voor mogelijkheden deze link:
http://files.m16.mailplus.nl/user31300122/53353/Aanbod%20Najaar%202017%20regio%20Noordoost.pdf

maandag 8 mei 2017, 19:31 uur


Speciale aanbieidng : Zomertennis
 Roel Hartman  Algemeen  85x gelezen

Download het inschrijfformulier onder dit bericht, vul het in en stuur het op!


Download bestanden
Zomer aanbod 35 KB (87x opgehaald)
zondag 7 mei 2017, 20:47 uur
Speciale aanbieidng : Maak Kennis Met Tennis
 Roel Hartman  Lid worden?  77x gelezen

Download het inschrijfformulier onder dit bericht, vul het in en stuur het op!


Download bestanden
Maak Kennnis met Tennis 106 KB (99x opgehaald)
vrijdag 5 mei 2017, 20:19 uur
Husselen weer van start
 Bridget Wiersum-de Leyer  Algemeen  72x gelezen
Elke maandagavond wordt er van 19.30 – 21.00 uur gehusseld op de banen 5 en 6. Ook dagleden kunnen op grond van een besluit van het bestuur hier aan meedoen. Als er toernooien zijn spelen we in principe niet. Heb je vragen bel ons. De “husselcommissie” bestaat uit Jos Kommerkamp (tel. 06-365 488 44), Jan Weggemans (tel. 0570-854 794) en Thea Oostewechel (tel. 0570-591 760) 
donderdag 6 april 2017, 08:45 uur
Toernooien 2017
 Roel Hartman  Toernooien  165x gelezen
In 2017 staan op ons park de volgende toernooien op het programma:
 • eendaags Senioren Plus Toernooi (SPT): 13 juli overdag
 • Thuisblijverstoernooi (open KNLTB-toernooi): 24 t/m 30 juli
 • Deventer Tennis Kampioenschappen DTK (open KNLTB-toernooi): 28 augustus t/m 3 september
 • 40+ toernooi (open KNLTB-toernooi): 11 t/m 17 september
Daarnaast vindt in het najaar het Parktoernooi plaats.
dinsdag 7 maart 2017, 09:18 uur
Bardienst planning 2017
 Bridget Wiersum-de Leyer  Algemeen  182x gelezen

Beste leden,

Op zaterdag 4 maart om 24.00 uur zal de bardienstplanner opengesteld worden voor het inschrijven van vrijwilligerswerk in 2017. Dit jaar hebben we gekozen om zoveel mogelijk taken en klussen in de planner op te nemen. Zoals besloten tijdens de ALV is het vrijwilligerswerk vastgesteld op 20 - 25 uur per lid (19-74 jaar) per jaar of 5 keer een bardienst. Bent u ouder dan 74 jaar en wilt u graag uw steentje bijdragen dan kunt u een mailtje sturen naar de bardienstplanners, bardienstplanner@schapekolk.nl

Het is de bedoeling dat degene die bardienst draait, maar toch niet kan, zelf vervanging regelt. Mocht u onverhoopt een keer voor een dichte deur staan, terwijl er bardienst zou zijn, dan kunt dit mailen aan de penningmeester@schapekolk.nl

Inschrijven is mogelijk voor :

 • bardienst : Alle ochtenden en avonden van doordeweekse dagen kunt u zich inschrijven. De planning loopt tot 1 oktober. In oktober en november worden geen bardiensten ingepland. U kunt dan zelf de bar openen en afsluiten volgens de afspraken gemaakt door het bestuur.
 • onderhoud en klussen op het park : Er zijn nog zes vrijwilligers nodig, als u zich opgeeft neemt de coördinator Herman Tijs contact met u op over de data wanneer het mogelijk is om de uren in te vullen. De bardienstplanners geven aan hoe u zich hiervoor kan aanmelden.
 • schoonmaken : Op de dinsdag en vrijdagochtend kunt u zich inschrijven voor schoonmaken, daarnaast op zaterdagochtenden tijdens de competitiedagen en de ochtenden tijdens toernooien.
 • bardienst of wedstrijdtafel tijdens toernooien en competitiedagen : Dit jaar kunt u kiezen om tijdens toernooien / competitiedagen voor bardienst of wedstrijdtafel in te schrijven. Dit vermelden we apart omdat het tijdens deze dagen drukker is. Wellicht vind u het leuk om zich juist dan in te zetten. Dit soort dagen zijn toch een beetje het visitekaartje van de club.

Verdere informatie over inschrijving volgt via de "Bardienstplanning". Op naar een nieuw sportief tennisseizoen!

Mocht u nog vragen hebben dan horen we dit graag.

Hartelijke groet,

Marja Kokke & Nicole Teuwsen

woensdag 15 februari 2017, 08:01 uur
Husselen bij de Schapekolk op maandagavond
 Bridget Wiersum-de Leyer  Husselen  66x gelezen

Husselen bij De Schapekolk op maandagavond

Iedere maandagavond wordt er op twee banen van ons tenniscomplex gehusseld vanaf exact 19.30 uur (behalve als er toernooien zijn) tot 21.00 uur. Dagleden van de Schapekolk kunnen hier ook aan meedoen. Ook in de vakantietijd en tot het uiterste einde van het seizoen. Naast een vaste kern is er ook grote wisselende groep. Wij hopen dat ook veel oud-leden van Slagvaardig mee gaan doen. Door het husselen ben je er zeker van dat je op die avond altijd (tenzij de baan onbespeelbaar is) mensen ontmoet om mee te spelen. Op deze manier ben je er ook zeker van dat je op die avond kunt spelen en het is altijd weer verrassend met wie je speelt. Om het half uur worden de rackets tegen het net gezet en wordt een nieuwe indeling gemaakt. Op een avond kun je zo zo’n drie partijtjes van een haf uur spelen.

Het is waar, het zijn niet allemaal enthousiastelingen die op weg zijn naar deelname aan het Wimbledon-toernooi, maar het niveau is heel behoorlijk (omstreeks niveau 8). Het is een ideale manier om met ander leden in contact te komen, want veel leden spelen in vaste groepen en als je druk bent in je werk of niet zo veel tennisvrienden hebt omdat je nog andere dingen te doen hebt, is het husselen een mooie en gezellige activiteit. Ook hebben velen hier een partner gevonden voor één van de vele toernooien op ons park.

Op de site staat ook het husselreglement. Om het bestuur te ontlasten neemt de husselcommissie, bestaande uit Jan Weggemans, Jos Kommerkamp en Thea Oostewechel de organisatie van het husselen op zich.

Thea Oostewechel

Jos Kommerkamp

Jan Weggemans

zondag 1 januari 2017, 08:43 uur
1 2 3
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Algemeen
 Contact
 Husselen
 Kids
 Lid worden?
 Onze sponsoren
 Openingstijden TC Schapekolk
 Toernooien
 Training
 Vacaturebank
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
 Competitie teams 
Senioren
 Dinsdag Dames
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Heren
 Zaterdag Dames
 Zaterdag Heren