Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke KNLTB berichten
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
_DSC0165.JPG
_DSC0161.JPG
_DSC0159.JPG
Meest recente foto's
Tennislessen 2017
 Bridget Wiersum-de Leyer  Algemeen  30x gelezen

Beste leden,

Met het besluit om te verhuizen naar het park Borgele is tevens de beslissing genomen om een (verdergaande) samenwerking met TC Drijvers op te starten.

Dit heeft al geresulteerd in het samen organiseren van een aantal activiteiten. Zeer recent is zijn de JC’s al samengevoegd en zal onze jeugd getraind gaan worden door Erik Annega, de trainer van Drijvers.

Deze samenwerking heeft helaas ook de consequentie dat we het contract met TennisAgent hebben opgezegd. In de afgelopen jaren heeft TennisAgent i.c. Mark Verra veel voor onze vereniging gedaan en wij zijn hem daarvoor veel dank verschuldigd!

Dit betekent niet dat er door de senioren niet getraind kan worden want vanaf komend voorjaar zullen ook de trainingen voor de senioren verzorgd gaan worden door Erik Annega en zijn trainers; in de bijlagen zijn de verschillende mogelijkheden opgenomen als ook het inschrijfformulier voor de trainingen.

Deze trainingen zullen in principe op De Schapekolk worden gegeven.

Dus aarzel niet en schrijf je in (alleen of met een team) voor deze trainingen!

Alvast een fijne jaarwisseling gewenst!

Namens het bestuur van TC de Schapekolk

Robin Hollink en Marja Kokke


Download bestanden
Inschrijving Training 2017 34 KB (49x opgehaald)
Tennislessen senioren 2017 53 KB (42x opgehaald)
donderdag 29 december 2016, 16:15 uur
Salland Clubactie
 Bridget Wiersum-de Leyer  Algemeen  69x gelezen

Korting op je zorgpremie via TC de Schapekolk

Eerder vertelden we je al dat het scoren met de Salland Clubactie is begonnen. Jij profiteert daarmee van een aantrekkelijke korting op je zorgpremie bij Salland Zorgverzekeringen, en als club scoren we een mooi bedrag voor in de clubkas. Dat kunnen we goed gebruiken. Goede actie dus. Het biedt onze leden een mooi voordeel bij een lokale zorgverzekeraar die staat voor goede zorg in onze regio. Al met al voldoende reden voor onze club om mee te doen.

100% vergoeding voor zorg uit de basisverzekering bij regionale ziekenhuizen: Deventer Ziekenhuis, Isala, Gelre Ziekenhuizen, Ziekenhuisgroep Twente en nog veel meer ziekenhuizen; zie de zorgzoeker van Salland,

Zorgpremie vanaf € 105,04 per maand; inclusief 7% korting – ook voor alle gezinsleden die op hetzelfde adres wonen. Kinderen tot 18 jaar maken gratis gebruik van de meest uitgebreide aanvullende en tandartsverzekering van de ouders.

Twee nieuwe producten, speciaal voor sporters: 'Fysio meenemen naar 2018'en 'Extra dekking voor mondzorg bij een ongeval; gratis’. Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.salland.nl/nieuwin2017

Win een jaar gratis lidmaatschap!

Meld jij je via onze club aan bij Salland Zorgverzekeringen? Dan maak je ook nog eens kans op een jaar lang gratis lidmaatschap! Al verzekerd bij Salland via onze club? Dan hoef je niets te doen. Ook dan krijgen we een mooi bedrag bijgeschreven en maak jij kans op een jaar lang gratis lidmaatschap.

maandag 19 december 2016, 16:13 uur
Tennislessen 2017
 Bridget Wiersum-de Leyer  Training  44x gelezen

Tennislessen 2017 voor seniorleden

 

Het trainingsaanbod voor 2017 bestaat uit 3 trainingspakketten:

1. voorjaarspakket: 6 weken (vanaf 6 februari m.u.v. voorjaarsvakantie)

2. zomerpakket:  10 weken voor de zomervakantie (vanaf 10 april)

3. nazomerpakket: 10 weken na de zomervakantie (vanaf 4 september)

 

Hieronder vindt u uitleg over de verschillende pakketten. Opgave voor één van deze pakketten kan via het inschrijfformulier te versturen naar Erik Annega, Walstraat 17, 7411 GJ  Deventer (tel. 0570-618645/06-31783706) of per mail naar eannega@ziggo.nl

 

Voor de trainingsindeling hanteren we 3 regels:

 • lidmaatschap De Schapekolk is verplicht
 • nieuwe leden hebben voorrang bij het indelen van de training
 • vol = vol.

Bij de indeling van de groepstraining wordt zoveel mogelijk gestreefd naar indeling met vier personen. Bij verandering in de groepsgrootte varieert ook het tarief mee. De trainingsgelden worden na de 2e training automatisch geïncasseerd (behalve bij het voorjaarspakket, hiervan vindt automatische incasso begin april plaats)! Wanneer u niet ingedeeld kunt worden voor een pakket, zal de tennisleraar u een alternatief uit een volgend pakket aanbieden. Voor aanvang van elk pakket zal het trainingsschema (met data en tijden) doorgemaild worden naar de leerlingen. Noteer daarom duidelijk uw e-mailadres op het inschrijfformulier.

 

Trainingstijden: Er wordt op iedere avond van de week getraind. U wordt ingedeeld (voor het pakket van uw keuze) op een vaste dag en een vaste tijd. Belangrijk is om voorkeursdagen/verhinderingen duidelijk aan te geven op het inschrijfformulier.

Op de avonden wordt er tussen 19 en 23 uur getraind. Wanneer het niet mogelijk is om op het begin- of eindtijdstip te trainen, graag vermelden op het formulier.

Wanneer u een aantal privétrainingen wilt volgen en wilt afwijken van ons aanbod van 6 of 10 aaneengesloten trainingen, kunt u dit op het formulier aangeven of in de loop van het seizoen de trainer(s) benaderen. Kosten per half uur: 26 euro.

Op de site van Drijver’s TC is het lesreglement te vinden!

 

Het voorjaarspakket (aanbod pakket 1) is speciaal geschikt voor:

* Competitiespelers (teamtraining). Uitstekende gelegenheid om goed voorbereid de competitie in te gaan.

* Spelers die privétraining willen hebben en voordat het zomerseizoen begint hun techniek willen bijspijkeren. In de zomerperiode is het meestal zo druk, dat er weinig tot geen mogelijkheid is voor privétraining.

* Nieuwe leden die zo snel mogelijk willen starten met tennisles.

 

Pakket 1 voorjaarspakket

·         Start: week 6 (maandag 6 februari); einde: week 14

·         Aantal: 6 trainingen

·         Kosten: 6 x 1 uur groepstraining (4 pers.):   78 euro per persoon          

·         6 x ½ uur privétraining                             : 156 euro.

Omdat het zomerpakket al snel op het voorjaarspakket volgt, is er niet heel veel tijd en ruimte om uitgevallen trainingen in te halen, dus bij hoge uitzondering worden alleen de gegeven trainingen berekend aan de leerling!

Het trainingsschema (data en tijden) wordt uiterlijk zondag 29 januari doorgemaild.

                                                

Pakket 2 zomerpakket

 • Start: week 15 (maandag 10 april); einde: week 28
 • Aantal: 10 trainingen
 • Kosten: 10 x 1 uur groepstraining (4 personen): 130 euro per persoon

                               10 x ½ uur privétraining                       : 260 euro.

Het trainingsschema (data en tijden) wordt uiterlijk zondag 2 april doorgemaild.

 

Pakket 3 nazomerpakket

 • Start: week 36 (maandag 4 september; einde: week 50
 • Aantal: 10 trainingen
 • Kosten: 10 x 1 uur groepstraining (4 personen): 130 euro per persoon

                       10 x ½ uur privétraining                       : 260 euro.

Het trainingsschema (data en tijden) wordt uiterlijk zondag 27 augustus doorgemaild.

 

Erik Annega en Dennis Janssen

 

N.B.: Voor alle duidelijkheid: er bestaat ook de mogelijkheid om IN OVERLEG met trainer Erik OVERDAG op doordeweekse dagen (eventueel ’s morgens of begin van de middag voorafgaand aan de jeugdtrainingen) les te nemen.

Tip: wilt u groepsles in de ochtenduren, geeft u dan op als een complete groep (4 personen). In de praktijk blijkt namelijk dat het moeilijk is om een groepje te formeren uit spelers die zich afzonderlijk aanmelden.

 

dinsdag 13 december 2016, 16:22 uur
Wintertennis & ALV
 Roel Hartman  Algemeen  115x gelezen

Beste Leden van “de Schapekolk”

Als bestuur hebben wij de afgelopen 2 weken goed geluisterd naar uw reacties omtrent de genomen beslissing voor het open stellen van onze banen en kantine tijdens het winterseizoen. In de vorige communicatie hebben wij een beroep gedaan op uw spaarzame tijd door u te vragen om 2 bardiensten te vervullen, gedurende deze winterperiode.

Op basis van de vele reacties, de input en uw verzoeken hebben wij als bestuur afgelopen dagen een heroverweging gemaakt. Op basis hiervan is besloten om vanaf 1 december t/m 1 april uitsluitend de 2 all-weatherbanen open te stellen. Dit betekent tevens dat gedurende deze periode geen extra bardiensten vervuld dienen te worden. Gedurende de resterende maand november zullen de bardiensten vervuld worden conform de planning. De reeds ingevulde bardiensten mbt de maanden december t/m maart komen te vervallen. Wij danken alle leden die reeds de planning hebben ingevuld.

Om toch mogelijkheden te bieden en gebruik te kunnen maken van de kantinefaciliteiten, zal gedurende de maand december de kantine toegankelijk zijn middels het bekende pas-systeem. Dit betekent dat u gedurende deze maand gebruik kunt blijven maken van de faciliteiten, waarbij u zelf verantwoordelijk bent voor het afrekenen van de gebruikte consumpties, het netjes achterlaten van de kantine en zorg te dragen dat zaken correct worden opgeruimd en de ruimte op de juiste wijze wordt afgesloten. Indien blijkt dat deze proef niet werkt en zaken niet deugdelijk worden uitgevoerd dan zal de kantine gedurende de maanden januari t/m maart gesloten zijn.

De huidige wijze van verplichte bijdrage omtrent het aantal bardiensten wordt door een groot aantal leden als niet prettig ervaren. Vooruitlopend op de ALV, heeft het bestuur het voorstel om vanaf het nieuwe seizoen 2017 leden de mogelijkheid te bieden om bardiensten af te kunnen kopen. Wij vragen u om hierover uw gedachte te laten gaan. Gedurende de ALV zal dit als formeel agenda punt worden opgenomen en heeft u uitgebreid de tijd om dan te reageren.

Wij willen u vragen om de datum van 24 januari 2017 te noteren in uw agenda voor de jaarlijkse ALV. Vanaf 20.00 uur bent u welkom op ons park. De formele uitnodiging en agenda volgen binnenkort.

Op basis van bovenstaande besluiten zijn wij van mening als bestuur te hebben geluisterd naar uw mening en een juiste balans hebben gevonden, waardoor de mogelijkheden van tennis ook in het winterseizoen gefaciliteerd worden.

Wij wensen u een hele mooie periode toe en spreken het vertrouwen uit dat een ieder zijn verantwoordelijkheid neemt tav de kantine, waardoor deze gedurende het gehele winterseizoen toegankelijk kan blijven.

Graag zien wij u op 24 januari tijdens de ALV.

Met sportieve groet,

Het Bestuur

zondag 20 november 2016, 15:16 uur


In de winter doorspelen?
 Bridget Wiersum-de Leyer  Algemeen  137x gelezen
Zoals jullie wellicht weten liep voorheen ons tennisseizoen van ongeveer half maart tot 1 december, voor zover het weer dat toeliet. Nu is het zo dat we twee all-weather banen hebben die in principe - ijs en wederdienende - het hele jaar  door bespeelbaar zijn. Daarnaast willen we de gravelbanen ook na 1 december a.s. bespeelbaar houden zolang het weer dat toe laat. Hiermee bieden we voor iedereen de mogelijkheid om in de winter buiten door te blijven tennissen. Om dit mogelijk te maken, is  een aantal aanpassingen t.a.v. de werkzaamheden in en rondom de baan en in de kantine noodzakelijk.
 
De onderhoudsmannen gaan door, schoonmaak moet doorgaan en ook voor zover mogelijk willen we dat de bardienst geregeld is. We vragen daarom van onze leden een wederdienst om in de winterperiode voor in ieder geval 1 x een bardienst of een schoonmaakdienst in te tekenen. Vanaf nu staat de bardienstplanner open om je daarvoor op te geven.
 
Wanneer de banen niet bespeelbaar zijn, zal het antwoordapparaat ingesproken worden. Dus bij twijfel even bellen naar het bekende nummer: 0570-591694. Voor zover er geen bardienst is verwijzen wij naar de „spelregels” die in de mail van 3 mei staan en voor de volledigheid nog een keer worden toegevoegd.

We wensen iedereen een mooi wintertennisseizoen!
 
Het Bestuur

woensdag 9 november 2016, 19:38 uur
Baanbezetting wintercompetitie
 Bridget Wiersum-de Leyer  Algemeen  128x gelezen

Vanaf 1 november wordt er op de dinsdagavond van 20.00 u - 22.00 u de Wintercompetitie gespeeld. In november (op 8, 15, 22 en 29) op de banen 1 t/m 4 en vanaf december op de banen 1 en 2.

Dit betekent dat er dan beperkte mogelijkheden tot vrij tennissen zal zijn. Advies is om vooraf via de website de baanbezetting te checken en eventueel te reserveren.

woensdag 2 november 2016, 19:11 uur
Voorjaarscompetitie 2017
 Roel Hartman  Algemeen  190x gelezen

Het is weer tijd om je op te geven voor de voorjaarscompetitie 2017!

Opgeven kan individueel of per team via het inschrijfformulier op de site. Doe dit wel voor 10 november a.s. ivm sluitingsdatum bij de KNLTB.

De speeldata in 2017 zijn:

 Voor 2017 zijn er een aantal nieuwe competitievormen bij gekomen (zie de Centrecourt) en is ook het competitiereglement versoepeld:

 • - mocht het zo zijn dat een vereniging met de baancapaciteit in de problemen komt dan heeft deze vereniging de mogelijkheid om voor die betreffende speeldagen haar binnenbanen te gebruiken;
 • - de opstelling van de dubbels hoeft pas na het spelen van de singels door te worden gegeven (dus niet meer voorafgaand); wanneer iemand geblesseerd raakt of niet in vorm is kan er iemand anders naar voren worden geschoven (wel meer dan 4 spelers benodigd);
 • - er kan bepaald worden dat er „compact” zal worden gespeeld en dit betekent dat er bij de stand van 40 - 40 een beslissend punt gespeeld moet worden en dat er een beslissende wedstrijdtiebreak (tot de 10) in plaats van een 3e set wordt gespeeld.

Dit laatste zal door de VCT (de TC) worden bepaald wanneer na opgave van de teams blijkt dat er meer ruimte voor de competitie nodig zal zijn. Dus bekijk ook de nieuwe competitievormen en geef je snel op voor de voorjaarscompetitie 2017!

De TC,

Esther Bernards en Marja KokkeFormulieren
Inschrijving Competitie 2017
vrijdag 14 oktober 2016, 16:03 uur
Parktoernooi 2016
 Bridget Wiersum-de Leyer  Algemeen  323x gelezen
Wil je weten hoe het Parktoernooi 2016 is verlopen? Klik dan hier!
vrijdag 23 september 2016, 09:12 uur
Foto's 40+ toernooi
 Roel Hartman  Algemeen  279x gelezen
Heb je nog niet genoeg van het 40+ toernooi? Klik dan even hier voor een mooi foto-overzicht!

zondag 11 september 2016, 10:54 uur
40+ toernooi 2016
 Bridget Wiersum-de Leyer  Algemeen  363x gelezen

Klik hier voor de uitslagen van het 40+ toernooi.

zaterdag 3 september 2016, 12:17 uur
1 2 3 4
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Algemeen
 Contact
 Husselen
 Kids
 Lid worden?
 Nieuwsbrief
 Onze sponsoren
 Openingstijden TC Schapekolk
 Toernooien
 Training
 Vacaturebank
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
 Competitie teams 
Senioren
 Dinsdag Dames
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Heren
 Zaterdag Dames
 Zaterdag Heren