Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke KNLTB berichten
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
_DSC0165.JPG
_DSC0161.JPG
_DSC0159.JPG
Meest recente foto's
Gravel banen bespeelbaar
 Bridget Wiersum-de Leyer  Algemeen  2x gelezen

Het is gelukt om de gravelbanen speelklaar te krijgen! De banen zijn nog zacht; ze moeten nog worden ingespeeld. Dat houdt in dat er nog niet op volle sterkte kan worden getennist.

Gaten in de baan graag dicht schuiven. S.v.p. na het tennissen de banen slepen.

Joop Fetlaar

Onderhoudscommissie 

zondag 26 maart 2017, 10:47 uur
Tennisclinics voor de jeugd op 11 en 12 april
 Bridget Wiersum-de Leyer  Algemeen  20x gelezen
Beste leden,
 
Sportbedrijf Deventer is een project gestart om de jeugd aan het sporten te krijgen en zoals op de ALV al gememoreerd zullen er op De Schapekolk tennisclinics worden gegeven. O.l.v. Erik Annega zullen er op 11 april en 12 april a.s de clinics zijn voor leerlingen van Het Slatink.
 
Deze clinics zijn van 10.00 - 14.00 uur en omdat het klassen zijn van ruim 20 leerlingen zullen dan alle banen bezet zijn (op dinsdag tevens voor de damescompetitie). 

Hiervoor vragen wij uw begrip! 
 
We hopen op deze manier de jeugd te enthousiasmeren om te gaan tennissen! 
Mocht u nog (niet meer gebruikte) tennisrackets in de kast of op zolder hebben dan willen wij deze graag gebruiken voor de clinics. De rackets kunnen in het clubhuis achtergelaten worden (doos bij openslaande deuren). 
 
Alvast veel dank voor uw begrip en voor de (oude) rackets!

Erik Annega en Marja Kokke

vrijdag 17 maart 2017, 18:17 uur
Recreantencompetitie 2017
 Bridget Wiersum-de Leyer  Algemeen  18x gelezen
Je kunt weer inschrijven voor de Drijver’s Recreantencompetitie. Deze competitie wordt gespeeld op zondagavonden en alle niet-competitiespelers met de speelsterkte 7, 8 of 9 kunnen hieraan meedoen.

Ben je net lid van Drijver’s of tennis je nog niet zo heel lang, dan is dit voor jou misschien een leuke manier om wat meer ervaring op te doen of nieuwe contacten te leggen met leden die op recreatief niveau willen tennissen. Voor de kenners is het een avond lekker een paar wedstrijdjes spelen. Je wordt in teams ingedeeld en je speelt dubbel- en mixpartijen. En hoewel winnen natuurlijk leuk is, gaat het in deze competitie toch ook vooral om het meespelen.

De speeldata zijn op de volgende acht zondagen: op 9, 17 (tweede paasdag), 23, 30 april; 7, 14, 21 en 28 mei. Aanvang: 19.30 uur. Ook als je niet op alle data beschikbaar bent, kun je je opgeven, geef dan wel aan wanneer je verhinderd bent.
De feestelijke afsluiting van de Recreantencompetitie, met lekker eten en prijsuitreiking, zal weer samen met de afsluiting van de reguliere KNLTB-voorjaarscompetitie worden georganiseerd. Datum volgt nog!

We vragen een bijdrage van € 3,- per deelnemer.

Geef je op door een email te sturen aan jdewit1963@gmail.com en vermeld daarin je naam, speelsterkte, telefoonnummer en eventuele datum dat je verhinderd bent. Liefst zo snel mogelijk, maar in ieder geval vóór zaterdag 1 april. In de week van 3 april ontvang je de teamindeling en speeltijden.

Hartelijke groet,

Jan de Wit (06-20432637)
Sander Struijk (06-43867475)


woensdag 15 maart 2017, 08:17 uur
Samen trappen we ALS de wereld uit!
 Bridget Wiersum-de Leyer  Algemeen  29x gelezen

Beste tennisvrienden,

Op 8 juni ga wij meedoen aan de Tour du ALS! 
Met vrienden gaan wij de uitdaging aan om de Mont Ventoux op te fietsen. Samen met onze vriend Erik, tot voor kort een sportieve, gezonde man, vader van 2 kinderen, ruim 1 jaar ALS patiënt. Het Team-Erik-Stormink zal Erik naar boven fietsen, met steun van Jolanda, zijn vrouw, en beide zonen Daan en Stijn.

Tour du ALS 
is één van de grootste inzamelingsacties voor de ziekte A.L.S. (Amyotrofische Lateraal Sclerose). Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen honderden fietsers, hardlopers en wandelaars jaarlijks de Mont Ventoux. Het ingezamelde bedrag wordt overhandigd aan Stichting ALS Nederland om onderzoek te doen naar de oorzaken van ALS en om de zorg en kwaliteit van leven te verbeteren van de mensen die momenteel aan ALS lijden. 
Het geld is hard nodig, want hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden helaas nog onbekend. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen – is er voor de 1500 patiënten nog niet. 

Tour du ALS wordt voor ons een ongekende uitdaging, een zeer zware tocht die bijna onmogelijk lijkt. Dit zal echter in geen verhouding staan tot de bikkelharde weg die een ALS patiënt heeft af te leggen. Het sportieve doel voor ons is om de Mont Ventoux op te fietsen, ruim 60 km en 1.597 hoogtemeters. 

Naast de sportieve uitdaging, is het natuurlijk hét doel om zoveel mogelijk geld binnen te fietsen in de strijd tegen de genadeloze ziekte ALS!  Doneren, doneren daar gaat het uiteindelijk allemaal om! Zoveel mogelijk geld ophalen voor Tour du ALS en zodoende ons steentje bijdragen aan dit goede doel. Wij zouden het super vinden als jij ons hierbij wilt helpen en een bedrag doneert! Ieder bedrag is welkom! Je kunt ons sponsoren via deze link: Team-Erik-Stormink Als je wilt kun je hier ook een persoonlijk bericht voor ons en/of ons team achter laten.                                                                                                           

Alvast bedankt voor je donatie, namens ons maar vooral namens al die mensen die dit zo hard nodig hebben!

Gert-Jan Weideman en Marja Kokke

zaterdag 11 maart 2017, 09:37 uur


Toernooien 2017
 Roel Hartman  Toernooien  35x gelezen
In 2017 staan op ons park de volgende toernooien op het programma:
 • eendaags Senioren Plus Toernooi (SPT): 13 juli overdag
 • Thuisblijverstoernooi (open KNLTB-toernooi): 24 t/m 30 juli
 • Deventer Tennis Kampioenschappen DTK (open KNLTB-toernooi): 28 augustus t/m 3 september
 • 40+ toernooi (open KNLTB-toernooi): 11 t/m 17 september
Daarnaast vindt in het najaar het Parktoernooi plaats.
dinsdag 7 maart 2017, 09:18 uur
Bardienst planning 2017
 Bridget Wiersum-de Leyer  Algemeen  90x gelezen

Beste leden,

Op zaterdag 4 maart om 24.00 uur zal de bardienstplanner opengesteld worden voor het inschrijven van vrijwilligerswerk in 2017. Dit jaar hebben we gekozen om zoveel mogelijk taken en klussen in de planner op te nemen. Zoals besloten tijdens de ALV is het vrijwilligerswerk vastgesteld op 20 - 25 uur per lid (19-74 jaar) per jaar of 5 keer een bardienst. Bent u ouder dan 74 jaar en wilt u graag uw steentje bijdragen dan kunt u een mailtje sturen naar de bardienstplanners, bardienstplanner@schapekolk.nl

Het is de bedoeling dat degene die bardienst draait, maar toch niet kan, zelf vervanging regelt. Mocht u onverhoopt een keer voor een dichte deur staan, terwijl er bardienst zou zijn, dan kunt dit mailen aan de penningmeester@schapekolk.nl

Inschrijven is mogelijk voor :

 • bardienst : Alle ochtenden en avonden van doordeweekse dagen kunt u zich inschrijven. De planning loopt tot 1 oktober. In oktober en november worden geen bardiensten ingepland. U kunt dan zelf de bar openen en afsluiten volgens de afspraken gemaakt door het bestuur.
 • onderhoud en klussen op het park : Er zijn nog zes vrijwilligers nodig, als u zich opgeeft neemt de coördinator Herman Tijs contact met u op over de data wanneer het mogelijk is om de uren in te vullen. De bardienstplanners geven aan hoe u zich hiervoor kan aanmelden.
 • schoonmaken : Op de dinsdag en vrijdagochtend kunt u zich inschrijven voor schoonmaken, daarnaast op zaterdagochtenden tijdens de competitiedagen en de ochtenden tijdens toernooien.
 • bardienst of wedstrijdtafel tijdens toernooien en competitiedagen : Dit jaar kunt u kiezen om tijdens toernooien / competitiedagen voor bardienst of wedstrijdtafel in te schrijven. Dit vermelden we apart omdat het tijdens deze dagen drukker is. Wellicht vind u het leuk om zich juist dan in te zetten. Dit soort dagen zijn toch een beetje het visitekaartje van de club.

Verdere informatie over inschrijving volgt via de "Bardienstplanning". Op naar een nieuw sportief tennisseizoen!

Mocht u nog vragen hebben dan horen we dit graag.

Hartelijke groet,

Marja Kokke & Nicole Teuwsen

woensdag 15 februari 2017, 08:01 uur
Jan Nobbenhuis benoemd tot Lid van Verdienste
 Roel Hartman  Algemeen  102x gelezen

Tijdens de A.L.V. is Jan Nobbenhuis benoemd tot Lid van Verdienste van TC De Schapekolk vanwege zijn jarenlange grootse inzet voor de vereniging. Jan, van harte gefeliciteerd!

Jan heeft daar op onderstaande wijze op gereageerd:

Na de A.L.V. werd mij gevraagd met enkele woorden te reageren op mijn benoeming tot Lid van Verdienste. Het is een bijzondere eer te mogen toetreden tot het kleine gezelschap van Leden van Verdienste. Echter, voor een sportvereniging lijkt mij vrijwilligerswerk heel gewoon en noodzakelijk. Het vrijwilligerswerk bij de Schapekolk heeft een lange geschiedenis. Al in de periode van de familie Punter hadden wij de toernooi- en technische commissie met Gerard en de beide Theo's en de dames van de aktiviteitencommissie, die de wedstrijddagen opvrolijkten. Later onder Jan Elschot en Ron Scheffer kwamen er geleidelijk onderhouds- en kantinevrijwilligers bij en baancommissarissen voor het beoordelen van de banen en het openen en sluiten van het park. Later, na het overlijden van Jan en daarna van Ron, moest er steeds meer werk verzet worden, door de vrijwilligers voor de banen, de kantine, het parkonderhoud, verhuisvoorbereiding, enz. Bij "onderhoud" en "baancommissarissen" kon ik intensief meehelpen het oude park open en bespeelbaar te houden. Heel veel dank nog aan alle helpers waar ik vaak een beroep op kon doen!! Rest mij alle leden veel succes en plezier toe te wensen op de prachtige nieuwe lokatie, met naar ik hoop een overvloed aan vrijwilligers.

Jan Nobbenhuis.


zaterdag 28 januari 2017, 14:21 uur
Tennislessen 2017
 Bridget Wiersum-de Leyer  Algemeen  98x gelezen

Beste leden,

Met het besluit om te verhuizen naar het park Borgele is tevens de beslissing genomen om een (verdergaande) samenwerking met TC Drijvers op te starten.

Dit heeft al geresulteerd in het samen organiseren van een aantal activiteiten. Zeer recent is zijn de JC’s al samengevoegd en zal onze jeugd getraind gaan worden door Erik Annega, de trainer van Drijvers.

Deze samenwerking heeft helaas ook de consequentie dat we het contract met TennisAgent hebben opgezegd. In de afgelopen jaren heeft TennisAgent i.c. Mark Verra veel voor onze vereniging gedaan en wij zijn hem daarvoor veel dank verschuldigd!

Dit betekent niet dat er door de senioren niet getraind kan worden want vanaf komend voorjaar zullen ook de trainingen voor de senioren verzorgd gaan worden door Erik Annega en zijn trainers; in de bijlagen zijn de verschillende mogelijkheden opgenomen als ook het inschrijfformulier voor de trainingen.

Deze trainingen zullen in principe op De Schapekolk worden gegeven.

Dus aarzel niet en schrijf je in (alleen of met een team) voor deze trainingen!

Alvast een fijne jaarwisseling gewenst!

Namens het bestuur van TC de Schapekolk

Robin Hollink en Marja Kokke


Download bestanden
Inschrijving Training 2017 34 KB (155x opgehaald)
Tennislessen senioren 2017 53 KB (111x opgehaald)
donderdag 29 december 2016, 16:15 uur
Tennislessen 2017
 Bridget Wiersum-de Leyer  Training  118x gelezen

Tennislessen 2017 voor seniorleden

 

Het trainingsaanbod voor 2017 bestaat uit 3 trainingspakketten:

1. voorjaarspakket: 6 weken (vanaf 6 februari m.u.v. voorjaarsvakantie)

2. zomerpakket:  10 weken voor de zomervakantie (vanaf 10 april)

3. nazomerpakket: 10 weken na de zomervakantie (vanaf 4 september)

 

Hieronder vindt u uitleg over de verschillende pakketten. Opgave voor één van deze pakketten kan via het inschrijfformulier te versturen naar Erik Annega, Walstraat 17, 7411 GJ  Deventer (tel. 0570-618645/06-31783706) of per mail naar eannega@ziggo.nl

 

Voor de trainingsindeling hanteren we 3 regels:

 • lidmaatschap De Schapekolk is verplicht
 • nieuwe leden hebben voorrang bij het indelen van de training
 • vol = vol.

Bij de indeling van de groepstraining wordt zoveel mogelijk gestreefd naar indeling met vier personen. Bij verandering in de groepsgrootte varieert ook het tarief mee. De trainingsgelden worden na de 2e training automatisch geïncasseerd (behalve bij het voorjaarspakket, hiervan vindt automatische incasso begin april plaats)! Wanneer u niet ingedeeld kunt worden voor een pakket, zal de tennisleraar u een alternatief uit een volgend pakket aanbieden. Voor aanvang van elk pakket zal het trainingsschema (met data en tijden) doorgemaild worden naar de leerlingen. Noteer daarom duidelijk uw e-mailadres op het inschrijfformulier.

 

Trainingstijden: Er wordt op iedere avond van de week getraind. U wordt ingedeeld (voor het pakket van uw keuze) op een vaste dag en een vaste tijd. Belangrijk is om voorkeursdagen/verhinderingen duidelijk aan te geven op het inschrijfformulier.

Op de avonden wordt er tussen 19 en 23 uur getraind. Wanneer het niet mogelijk is om op het begin- of eindtijdstip te trainen, graag vermelden op het formulier.

Wanneer u een aantal privétrainingen wilt volgen en wilt afwijken van ons aanbod van 6 of 10 aaneengesloten trainingen, kunt u dit op het formulier aangeven of in de loop van het seizoen de trainer(s) benaderen. Kosten per half uur: 26 euro.

Op de site van Drijver’s TC is het lesreglement te vinden!

 

Het voorjaarspakket (aanbod pakket 1) is speciaal geschikt voor:

* Competitiespelers (teamtraining). Uitstekende gelegenheid om goed voorbereid de competitie in te gaan.

* Spelers die privétraining willen hebben en voordat het zomerseizoen begint hun techniek willen bijspijkeren. In de zomerperiode is het meestal zo druk, dat er weinig tot geen mogelijkheid is voor privétraining.

* Nieuwe leden die zo snel mogelijk willen starten met tennisles.

 

Pakket 1 voorjaarspakket

·         Start: week 6 (maandag 6 februari); einde: week 14

·         Aantal: 6 trainingen

·         Kosten: 6 x 1 uur groepstraining (4 pers.):   78 euro per persoon          

·         6 x ½ uur privétraining                             : 156 euro.

Omdat het zomerpakket al snel op het voorjaarspakket volgt, is er niet heel veel tijd en ruimte om uitgevallen trainingen in te halen, dus bij hoge uitzondering worden alleen de gegeven trainingen berekend aan de leerling!

Het trainingsschema (data en tijden) wordt uiterlijk zondag 29 januari doorgemaild.

                                                

Pakket 2 zomerpakket

 • Start: week 15 (maandag 10 april); einde: week 28
 • Aantal: 10 trainingen
 • Kosten: 10 x 1 uur groepstraining (4 personen): 130 euro per persoon

                               10 x ½ uur privétraining                       : 260 euro.

Het trainingsschema (data en tijden) wordt uiterlijk zondag 2 april doorgemaild.

 

Pakket 3 nazomerpakket

 • Start: week 36 (maandag 4 september; einde: week 50
 • Aantal: 10 trainingen
 • Kosten: 10 x 1 uur groepstraining (4 personen): 130 euro per persoon

                       10 x ½ uur privétraining                       : 260 euro.

Het trainingsschema (data en tijden) wordt uiterlijk zondag 27 augustus doorgemaild.

 

Erik Annega en Dennis Janssen

 

N.B.: Voor alle duidelijkheid: er bestaat ook de mogelijkheid om IN OVERLEG met trainer Erik OVERDAG op doordeweekse dagen (eventueel ’s morgens of begin van de middag voorafgaand aan de jeugdtrainingen) les te nemen.

Tip: wilt u groepsles in de ochtenduren, geeft u dan op als een complete groep (4 personen). In de praktijk blijkt namelijk dat het moeilijk is om een groepje te formeren uit spelers die zich afzonderlijk aanmelden.

 

dinsdag 13 december 2016, 16:22 uur
Voorjaarscompetitie 2017
 Roel Hartman  Algemeen  291x gelezen

Het is weer tijd om je op te geven voor de voorjaarscompetitie 2017!

Opgeven kan individueel of per team via het inschrijfformulier op de site. Doe dit wel voor 10 november a.s. ivm sluitingsdatum bij de KNLTB.

De speeldata in 2017 zijn:

 Voor 2017 zijn er een aantal nieuwe competitievormen bij gekomen (zie de Centrecourt) en is ook het competitiereglement versoepeld:

 • - mocht het zo zijn dat een vereniging met de baancapaciteit in de problemen komt dan heeft deze vereniging de mogelijkheid om voor die betreffende speeldagen haar binnenbanen te gebruiken;
 • - de opstelling van de dubbels hoeft pas na het spelen van de singels door te worden gegeven (dus niet meer voorafgaand); wanneer iemand geblesseerd raakt of niet in vorm is kan er iemand anders naar voren worden geschoven (wel meer dan 4 spelers benodigd);
 • - er kan bepaald worden dat er „compact” zal worden gespeeld en dit betekent dat er bij de stand van 40 - 40 een beslissend punt gespeeld moet worden en dat er een beslissende wedstrijdtiebreak (tot de 10) in plaats van een 3e set wordt gespeeld.

Dit laatste zal door de VCT (de TC) worden bepaald wanneer na opgave van de teams blijkt dat er meer ruimte voor de competitie nodig zal zijn. Dus bekijk ook de nieuwe competitievormen en geef je snel op voor de voorjaarscompetitie 2017!

De TC,

Esther Bernards en Marja KokkeFormulieren
Inschrijving Competitie 2017
vrijdag 14 oktober 2016, 16:03 uur
1 2
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Algemeen
 Contact
 Husselen
 Kids
 Lid worden?
 Nieuwsbrief
 Onze sponsoren
 Openingstijden TC Schapekolk
 Toernooien
 Training
 Vacaturebank
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
 Competitie teams 
Senioren
 Dinsdag Dames
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Heren
 Zaterdag Dames
 Zaterdag Heren