Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke KNLTB berichten
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
_DSC0165.JPG
_DSC0161.JPG
_DSC0159.JPG
Meest recente foto's
Wintertennis & ALV
 Roel Hartman  Algemeen  31x gelezen

Beste Leden van “de Schapekolk”

Als bestuur hebben wij de afgelopen 2 weken goed geluisterd naar uw reacties omtrent de genomen beslissing voor het open stellen van onze banen en kantine tijdens het winterseizoen. In de vorige communicatie hebben wij een beroep gedaan op uw spaarzame tijd door u te vragen om 2 bardiensten te vervullen, gedurende deze winterperiode.

Op basis van de vele reacties, de input en uw verzoeken hebben wij als bestuur afgelopen dagen een heroverweging gemaakt. Op basis hiervan is besloten om vanaf 1 december t/m 1 april uitsluitend de 2 all-weatherbanen open te stellen. Dit betekent tevens dat gedurende deze periode geen extra bardiensten vervuld dienen te worden. Gedurende de resterende maand november zullen de bardiensten vervuld worden conform de planning. De reeds ingevulde bardiensten mbt de maanden december t/m maart komen te vervallen. Wij danken alle leden die reeds de planning hebben ingevuld.

Om toch mogelijkheden te bieden en gebruik te kunnen maken van de kantinefaciliteiten, zal gedurende de maand december de kantine toegankelijk zijn middels het bekende pas-systeem. Dit betekent dat u gedurende deze maand gebruik kunt blijven maken van de faciliteiten, waarbij u zelf verantwoordelijk bent voor het afrekenen van de gebruikte consumpties, het netjes achterlaten van de kantine en zorg te dragen dat zaken correct worden opgeruimd en de ruimte op de juiste wijze wordt afgesloten. Indien blijkt dat deze proef niet werkt en zaken niet deugdelijk worden uitgevoerd dan zal de kantine gedurende de maanden januari t/m maart gesloten zijn.

De huidige wijze van verplichte bijdrage omtrent het aantal bardiensten wordt door een groot aantal leden als niet prettig ervaren. Vooruitlopend op de ALV, heeft het bestuur het voorstel om vanaf het nieuwe seizoen 2017 leden de mogelijkheid te bieden om bardiensten af te kunnen kopen. Wij vragen u om hierover uw gedachte te laten gaan. Gedurende de ALV zal dit als formeel agenda punt worden opgenomen en heeft u uitgebreid de tijd om dan te reageren.

Wij willen u vragen om de datum van 24 januari 2017 te noteren in uw agenda voor de jaarlijkse ALV. Vanaf 20.00 uur bent u welkom op ons park. De formele uitnodiging en agenda volgen binnenkort.

Op basis van bovenstaande besluiten zijn wij van mening als bestuur te hebben geluisterd naar uw mening en een juiste balans hebben gevonden, waardoor de mogelijkheden van tennis ook in het winterseizoen gefaciliteerd worden.

Wij wensen u een hele mooie periode toe en spreken het vertrouwen uit dat een ieder zijn verantwoordelijkheid neemt tav de kantine, waardoor deze gedurende het gehele winterseizoen toegankelijk kan blijven.

Graag zien wij u op 24 januari tijdens de ALV.

Met sportieve groet,

Het Bestuur

zondag 20 november 2016, 15:16 uur
In de winter doorspelen?
 Bridget Wiersum-de Leyer  Algemeen  58x gelezen
Zoals jullie wellicht weten liep voorheen ons tennisseizoen van ongeveer half maart tot 1 december, voor zover het weer dat toeliet. Nu is het zo dat we twee all-weather banen hebben die in principe - ijs en wederdienende - het hele jaar  door bespeelbaar zijn. Daarnaast willen we de gravelbanen ook na 1 december a.s. bespeelbaar houden zolang het weer dat toe laat. Hiermee bieden we voor iedereen de mogelijkheid om in de winter buiten door te blijven tennissen. Om dit mogelijk te maken, is  een aantal aanpassingen t.a.v. de werkzaamheden in en rondom de baan en in de kantine noodzakelijk.
 
De onderhoudsmannen gaan door, schoonmaak moet doorgaan en ook voor zover mogelijk willen we dat de bardienst geregeld is. We vragen daarom van onze leden een wederdienst om in de winterperiode voor in ieder geval 1 x een bardienst of een schoonmaakdienst in te tekenen. Vanaf nu staat de bardienstplanner open om je daarvoor op te geven.
 
Wanneer de banen niet bespeelbaar zijn, zal het antwoordapparaat ingesproken worden. Dus bij twijfel even bellen naar het bekende nummer: 0570-591694. Voor zover er geen bardienst is verwijzen wij naar de „spelregels” die in de mail van 3 mei staan en voor de volledigheid nog een keer worden toegevoegd.

We wensen iedereen een mooi wintertennisseizoen!
 
Het Bestuur

woensdag 9 november 2016, 19:38 uur
Baanbezetting wintercompetitie
 Bridget Wiersum-de Leyer  Algemeen  57x gelezen

Vanaf 1 november wordt er op de dinsdagavond van 20.00 u - 22.00 u de Wintercompetitie gespeeld. In november (op 8, 15, 22 en 29) op de banen 1 t/m 4 en vanaf december op de banen 1 en 2.

Dit betekent dat er dan beperkte mogelijkheden tot vrij tennissen zal zijn. Advies is om vooraf via de website de baanbezetting te checken en eventueel te reserveren.

woensdag 2 november 2016, 19:11 uur
Voorjaarscompetitie 2017
 Roel Hartman  Algemeen  90x gelezen

Het is weer tijd om je op te geven voor de voorjaarscompetitie 2017!

Opgeven kan individueel of per team via het inschrijfformulier op de site. Doe dit wel voor 10 november a.s. ivm sluitingsdatum bij de KNLTB.

De speeldata in 2017 zijn:

 Voor 2017 zijn er een aantal nieuwe competitievormen bij gekomen (zie de Centrecourt) en is ook het competitiereglement versoepeld:

  • - mocht het zo zijn dat een vereniging met de baancapaciteit in de problemen komt dan heeft deze vereniging de mogelijkheid om voor die betreffende speeldagen haar binnenbanen te gebruiken;
  • - de opstelling van de dubbels hoeft pas na het spelen van de singels door te worden gegeven (dus niet meer voorafgaand); wanneer iemand geblesseerd raakt of niet in vorm is kan er iemand anders naar voren worden geschoven (wel meer dan 4 spelers benodigd);
  • - er kan bepaald worden dat er „compact” zal worden gespeeld en dit betekent dat er bij de stand van 40 - 40 een beslissend punt gespeeld moet worden en dat er een beslissende wedstrijdtiebreak (tot de 10) in plaats van een 3e set wordt gespeeld.

Dit laatste zal door de VCT (de TC) worden bepaald wanneer na opgave van de teams blijkt dat er meer ruimte voor de competitie nodig zal zijn. Dus bekijk ook de nieuwe competitievormen en geef je snel op voor de voorjaarscompetitie 2017!

De TC,

Esther Bernards en Marja KokkeFormulieren
Inschrijving Competitie 2017
vrijdag 14 oktober 2016, 16:03 uur


Parktoernooi 2016
 Bridget Wiersum-de Leyer  Algemeen  228x gelezen
Wil je weten hoe het Parktoernooi 2016 is verlopen? Klik dan hier!
vrijdag 23 september 2016, 09:12 uur
Foto's 40+ toernooi
 Roel Hartman  Algemeen  181x gelezen
Heb je nog niet genoeg van het 40+ toernooi? Klik dan even hier voor een mooi foto-overzicht!

zondag 11 september 2016, 10:54 uur
40+ toernooi 2016
 Bridget Wiersum-de Leyer  Algemeen  272x gelezen

Klik hier voor de uitslagen van het 40+ toernooi.

zaterdag 3 september 2016, 12:17 uur
Thuisblijverstoernooi 2016
 Ben Bogie  Algemeen  387x gelezen

Het thuisblijverstoernooi 2016 zit er op; dit jaar vanaf ons nieuwe park- en wederom een groot succes !

De uitslagen zijn allemaal te vinden op Toernooiklapper

En gelukkig hebben we de foto's nog (en hier nog meer)!

dinsdag 19 juli 2016, 21:29 uur 0 reacties (reageer)
Tennismiddag voor vluchtelingen succes!
 Bridget Wiersum-de Leyer  Algemeen  244x gelezen

Afgelopen zaterdag heeft TennisAgent in samenwerking met TC de Schapekolk een tennisclinic verzorgd voor zo'n 20 vluchtelingen van de noodopvang Laan van Borgele. Zowel kinderen als volwassenen hebben kennis gemaakt met de tennissport.

Na de clinic genoot iedereen van heerlijke pannenkoeken en van de demonstratiewedstrijd tussen Muhammad Antar uit Syrië en Jan-Willem Nijenkamp uit Deventer.

Met dank aan de vrijwillige bijdrage van onze leden die dit evenement mogelijk hebben gemaakt. Ook veel dank aan de firma Buitink die een mooie korting heeft gegeven op een aantal artikelen die TC de Schapekolk heeft geschonken aan de noodopvang.

woensdag 13 juli 2016, 08:16 uur
Langzaam aan !!!
 Roel Hartman  Algemeen  328x gelezen

Beste leden en bezoekers van de tennisclub,

Willen jullie rekening houden met het feit dat de aanvoerweg - Bredenhorst - in een 30 km zone ligt. En dat er stapvoets gereden moet worden op het parkeerterrein?

Uiteraard is dit allemaal voor uw eigen veiligheid en die van de andere bezoekers en bezoekertjes....

dinsdag 19 april 2016, 13:00 uur
1 2 3
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Algemeen
 Contact
 Husselen
 Kids
 Lid worden?
 Nieuwsbrief
 Onze sponsoren
 Openingstijden TC Schapekolk
 Toernooien
 Training: TennisAgent
 Vacaturebank
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
12 December
 Bestuursoverleg

 Competitie teams 
Senioren
 Dinsdag Dames
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Heren
 Zaterdag Dames
 Zaterdag Heren